Munkavédelem

Munkavédelmi segédletek megrendelése ITT

A munkakörök kockázatai

A munkakörök munkavédelmi kockázatelemzésének elkészítését teszi egyszerűvé a CD; a különféle munkakörökhöz tartozó műveletek kockázatait tartalmazza.
Kicsit többet szeretne? Mit szólna egy kis segítséghez az egyéni védőeszközök szabályozásához és az oktatási tematikák elkészítéséhez?

Kiegészítő leírásRészletek

A Munkakörök kockázatértékelése c. segédlet számos munkakör és az azokhoz kapcsolódó művelet veszélyforrásait tartalmazza táblázatos formában. Ezekben a táblázatokban a veszélyek elkerülése, a kockázatok csökkentése érdekében teendő óvintézkedéseket is megtalálhatja. Az óvintézkedéseken kívül a művelethez szükséges egyéni védőeszközök megnevezése is szerepel. Ezeken kívül a védőeszközre vonatkozó EN-szabvány száma is megtalálható a szükséges jelölésekkel. De ez még mindig nem minden! Ez a segédlet kiválóan használható a munkavédelmi oktatások tematikájának összeállításában is, hiszen szinte minden munkavédelmi információt tartalmaz, amit az adott munkakörben dolgozó munkavállalónak az adott műveletről tudnia kell. A segédlet Excel-ben készült, hogy könnyen áttekinthető legyen. Szükség esetén így villámgyorsan szerkesztheti a táblázatokat. Nincs más dolga, mint kinyomtatni az adott munkakör vagy művelet leírását tartalmazó oldalt. A CD tartalma: * raktáros, * targoncás, * autószerelő, * gumiszerelő, * autómosó, * csőszerelő, * fuvaros, * taxis, * építőipari munkák, * villanyszerelő, * adminisztrátor, * takarító, * értékesítő, * rakodógép-kezelő, * asztalos (általános, gépek kezelése, stb.) * marós, * esztergályos, * lakatos, * ívhegesztő, * lánghegesztő, * tehenészet, * gépek kezelése: szalagfűrész, gyalugép, körfűrész, marógép, présgép, gérvágó, villamos kéziszerszámok, állványos fúró, csiszológép, köszörűgép * sírásó, * favágó, * kombájnos, * udvaros, * orvos-asszisztens, * zöldséges, * kőfaragó, * tűzihorganyzó (nedves technológiával), * konyhai munka (szakács és konyhai kisegítő) Letöltheti az ingyenes mintát, ha ide kattint. “Régebben is rendeltem már Öntől a Munkakörök kockázatai nevű anyagot és nagyon hasznosnak bizonyult” (Viszoczky Zsuzsanna) Legyen Ön is elégedett felhasználója a Munkakörök kockázatai c. kiadványnak, és rendelje meg most!

Mennyiség

Price: 30,000.00 Ft

Loading Kosár frissítése…

Kész kockázatértékelések

Szeretne mihamarabb végezni egy kockázatértékeléssel? Ehhez mi lenne nagyobb segítség, mint néhány kész kockázatelemzés?!

Vagy azt szeretné tudni, hogyan fogjon egy munkavédelmi kockázatértékeléshez? Egyáltalán, hogyan is néz ki a valóságban egy kockázatértékelés? Unja már, hogy hiába keres segédanyagot, vagy akár csak egy kis útmutatót egy kockázatértékelés elkészítéséhez?
Akkor most megtalálta, amit keresett!

Kiegészítő leírásRészletek

A CD különböző munkahelyek kész kockázatértékelését tartalmazza a következő területekről:

  • élelmiszerbolt,
  • ital-és édességkereskedés,
  • dohánybolt,
  • pékség, cukrászda, pékáru bolt,
  • hegesztőműhely,
  • orvosi rendelő (kiegészítve az új előírásoknak megfelelően),
  • szálloda és étterem,
  • büfé, étkező
  • tehenészet,
  • temető
Ezek egységes munkavédelmi dokumentumok; Tartalmuk kiterjed a munkavédelmi stratégiától kezdve a kémiai kockázatbecslésen keresztül a munkahelyek vizsgálatán át a munkakörök kockázatelemzésére is. De ez még nem minden! Még a kockázatértékelések alapján készült oktatási tematika egy része is megtalálható az Ön által megvásárolható dokumentumokban (a hegesztő munkahelyében, a dohányboltéban és a rendelőében). A hegesztőmunkahelyek kockázatértékelési mintája expozíciós számításokat is tartalmaz: – A légtér szennyezettségéből származó vegyi expozíció (ami a hegesztési füstgázok additív hatásának elemzésére is kiterjed.) – A sarokköszörűk használata miatti (napi 8 órára vonatkoztatott) rezgésexpozíció meghatározása. – A zajexpozíció meghatározása. Több kockázatértékelésben is nagy szerep jutott a biológiai kockázatok értékelésének (az orvosi rendelőében, a tehenészetében és a temetőében is). A minták egy-egy vegyi anyag kockázatbecslését tartalmazzák, és egy-egy meghatározó munkakör részletes kockázatértékelése is megtalálható bennük. A dokumentumok Word-formátumban készültek. Nincsenek védve változtatás, se nyomtatás ellen. Ha ez segít a saját kockázatértékelésének elkészítésében, bátran felhasználhatja. Ahogy mondani szokták: Ráhúzhatja ezeket hasonló munkahelyekre is. (Csak ne feledje, hogy minden munkahely egyedi jellemzőkkel bír; lehet, hogy itt-ott változtatni kell a dokumentum formáján, tartalmán.) Ezek a kockázatértékelések is azon segédletek felhasználásával készültek, amit Ön is megvásárolhat. (A munkahelyek általános kockázatértékelése, A kémiai kockázatbecslés, A munkakörök kockázatai, Expozíciós számítások. Nyilván a segédletek részletesebbek, hiszen itt nem volt szükség az azokban foglalt összes szempontra.) Ingyenesen letölthető változat (Részletek.) Ragadja meg az alkalmat! Tegyen szert több, mint egy féltucat kockázatértékelésre egyetlen kockázatértékelés árának töredékéért, és tegye a kosarába a Kész kockázatértékelések mintái CD-t! Ez igazán megéri!

Mennyiség

Price: 40,000.00 Ft

Loading Kosár frissítése…

Munkavédelmi oktatási tematikák

A munkavédelmi oktatási anyagok öszeállításában, az oktatás lebonyolításában nagy segítséget jelent Önnek az oktatási tematikákat tartalmazó CD.
Jó néhány munkakör és művelet veszélyeit, és a hozzájuk kapcsolódó óvintézkedéseket részletezi. Ez a segédlet a vállalkozásvezetőknek és a munkavédelmi szakembereknek egyaránt hasznos.

Kiegészítő leírásRészletek

A CD összeállításával az volt a célom, hogy a munkavédelmi oktatásokhoz egy minél egyszerűbben használható, gyakorlatias segédlet álljon az ön rendelkezésére. A tematikák egyrészt munkakörökre, másrészt műveletekre készültek. Ennek köszönhetően a legkülönfélébb munkákhoz lehet összeállítani a segédletből a munkavédelmi oktatások anyagát. Ön kiválasztanja a listából azt a műveletet vagy munkakört, amelyikre szüksége van, rákattint, és máris lehet nyomtatni. A dokumentumok Word-formátumban vannak, tehát bátran alakíthatja bármelyiket, ha szükségét látja. ÚJDONSÁG a CD-n: A CD tartalmaz egy bemutató diasort az – általános munkavédelmi ismeretekről, – az irodai munkavégzésről, – a takarításról – a kézi anyagmozgatásról. A bemutatót képek és Napo-s kisfilmek teszik színesebbé, élvezetesebbé. (A bemutató .pptx (PowerPoint) és .odt (LibreOffice) formátumban is elérhető.) Munkavédelmi vizsgakérdéseket talál minden egyes témakörhöz, munkához. (Egyszerű őket ellenőrizni: igaz-hamis kérdések.) A CD-n van egy minta egy oktatási nyilatkozatról. Ez jó szolgálatot tesz napló gyanánt is, de annál sokkal több. Volt rá példa, hogy egy peres ügyben jelentett segítséget, hogy nem csak egyszerű napót vezettek az oktatásokról. Egy minta a CD-ről ide kattintva megtekinthető. Ezekből a munkavédelmi oktatási tematikákból jó néhány munkavállaló oktatása megoldható a legváltozatosabb munkakörökben, és mégsem kell sok időt fordítania a papírmunkára. Erről a segédletről írták: “Nagyon szépen köszönöm a segítségét, sokat segített!” (B. A. kereskedelmi igazgató)

Mennyiség

Price: 30,000.00 Ft

Loading Kosár frissítése…
LoadingFrissítés…