Munkavédelem

Tanácsadás

Udvarfalvi István vagyok, okleveles közgazdász, felsőfokú munkavédelmi végzettséggel rendelkező szakember, a munkavédelmi hatóság által nyilvántartott munkabiztonsági szakértő és tűzvédelmi előadó.
Több mint száz cég munkavédelmének kialakításában vettem részt munkavédelmi és tűzvédelmi tanácsadóként, jelenleg is több tucat partnerrel dolgozom együtt, akik közt van kis családi műhely éppúgy mint százfős üzem.

Észre kellett vennem, milyen nehezen igazodnak el ügyfeleim a munka-és tűzvédelmi előírások bosszantó útvesztőiben. Legyünk őszinték; sokan akadályként élnek meg sok munka- és tűzvédelmi előírást, hiszen gyakran gátolják őket abban, hogy végre a munkájukkal törődhessenek. Még el se indíthatják a vállalkozásukat, amíg bizonyos munka-és tűzvédelmi követelményeknek nem felnek meg, míg nem rendelkeznek az előírt dokumentumokkal.

Ügyfeleim között van, akinek abban segítek, hogy lépésről lépésre fejleszthesse a vállalkozása munkavédelmi hátterét, mert igyekszik megfelelni az előírásoknak, akár túl is menni a kötelező elvárásokon, és hasznot hajtani a jobb munkakörülményekből.
Van olyan is, aki köszöni, csak hagyják már békén a hatóságok, hadd végezze már a dolgát, és a munkája végzéséhez szükséges alapvető munkavédelmi dokumentációt elteszi, és csak akkor veszi elő, mikor a hatóság képviselői kérik tőle. A lényeg, hogy minden rendben van így is, és nem kell bírságtól tartania, és a lényeg: nyugodtan koncentrálhat a vállalkozására.